Evde Sonda Takma İstanbul
Evde Sonda Takma İstanbul
Evde sonda takma hizmeti yataktan kalkamayacak durumda olan hastalara uygulanan bir tür sağlık hizmetidir. Bazı hastalar ciddi oranda rahatsızlıklar geçirmektedir. Öyle ki yataktan lavaboya kalkacak durumda değillerdir. Bu durum karşısında bazı hastalar hastane ortamına dahi gelemez durumdadırlar. Hastane ortamında bulunamayan hastaların evlerine giderek uzman kadromuz sonda takma hizmetini 7/ 24 saat aralıklarıyla kusursuz bir şekilde gerçekleştirmektedirler.
Evde Hastaya Sonda Nasıl Takılmaktadır?
Sonda uygulaması hastalarda meydana gelen bazı hastalıkların tedavi sürecince uygulanmakta olan, uzman hekim ya da hemşire tarafından hastanın mesanesine yapılan bir tıbbi müdahaledir. Hastanın hastanede ki tedavi sürecinde sonda takma ve çıkarma işlemlerini genellikle hemşireler uygulamaktadır. Bazı hastaların ise tedavilerine evde devam edilmesi kararı alınır. Hastaneden tedavi süresi bitmiş hastalar evlerine taburcu edilir. Bazı hastalar evlerinde de bazı sebeplerden dolayı sonda kullanmak zorunda kalır. Evde sonda takma hizmeti sunan uzman personellerimizle iletişime geçtiğiniz andan sonra oldukça kısa bir süre içerisinde saygı ve güler yüz çerçevesiyle sizlerin evine gelmektedir.
Hasta idrar kanalının uyuşması için bir süre beklenildikten hemen sonra steril idrar sondası tecrübeli eller eşliğinde idrar deliğinden ilerletilir. İdrar deliğinden iletilen sondanın idrar kesesine ulaştığından yeterince emin olunması son derece önemlidir. İdrar kesesine yerleşmiş olan sondanın orada sabit kalabilmesi için sondayı yerinde tutan balon, steril su ile şişirilmektedir. En son işlem olarak idrarın birikeceği özel torba sondanın ucuna takılarak işlem tamamlanır. Tüm bu işlemler deneyimli personellerimiz ile büyük bir titizlikle uygulanır.
Uygulanan bu işlemin ardından personellerimiz sonda takma işlemini gerçekleştirmiş olurlar. Uzman personellerimiz sizlere gerekli talimatları söyledikten sonra saygı çerçevesi içerisinde evlerinizden ayrılırlar. Dolan idrar torbasını bir yenisiyle değiştirmeniz çok önemlidir. Deneyimli personellerimizin vermiş olduğu talimatları gerçekleştirirken hiç zorlanmadan bu işlemi rahatlıkla yapabilirsiniz.
Hastanın idrar torbası sık sık gözlemlenmelidir. Her zamankinden daha çabuk dolabilir hastayı ve sağlığını tehdit altına alabilir. Bu tür sorunları en aza indirmenin tek yolu ise idrar torbasının tam dolumunu beklemeden sık bir şekilde değiştirilmesi ya da idrarın boşaltılması gerekmektedir. Sonda takma işlemi bittikten sonra ise idrar boşaltma işlemi hasta yakınlarına düşmektedir.
Sonda Takma İşlemi Uygulanırken Hastanın Canı Acır Mı?
Sonda takma işlemi çoğunlukla hastalarda hafif ağrı verici bir rahatsızlık sergileyebilmektedir. Özellikle bünyesi çok hassas olan hastalar ciddi oranda acı çekebilir. Uzman çalışanlarımız ağrı ve acı işlemlerinin yaşanmaması için çalışmalarına başlamadan hemen önce soğutucu jel kullanır. Soğutucu jel kullanılan hastalara işlem başlamadan önce bir müddet bekleme süreci sergilerler. Amaç ise hastanın soğuk jel ile uyuşturulmasıdır. Jel kullanılıp hasta uyuşumu sağlandıktan sonra sonda büyük bir titizlikle hastaya özenle takılır.
Evde Sonda Takma İstanbul Ücreti
Hastalardan tedavi süreçleri bittiği zaman takılan sondalar yerinden çıkarılır. Sondası çekilen hastalar birkaç gün idrarlarını yaparken huzursuzluk yaşayabilirler. Sık idrar yapma, yanma, ağrı gibi çeşitli rahatsızlıklarla karşılaşabilirsiniz. Bu durum karşısında endişe etmenize hiç gerek yoktur. Çoğunlukla birkaç haftada düzelebilecek rahatsızlıklardır. Ancak haftalar geçmesine rağmen bu tür rahatsızlıklarla hala mücadele ediyorsanız en yakın sağlık kuruluşuna ya da uzman bir hekime görünmeniz oldukça önemlidir.
Takılan Sonda İle Hastalar Duş Alabilir Mİ?
Sonda işlemi yataktan kalkamayacak hastalara uygulanan bir tıbbi hizmettir. Dolayısıyla bu hastalar yataktan nasıl ki yalnız başlarına kalkamayacak durumda iseler, banyolarını da tek başlarına yapamayacak durumda olmaktadırlar. Sonda takılan bir hasta duş alabilir ancak yanında bir yakınının olması şartıyla duş almasında hiçbir sakınca yoktur.
Takılan Sonda Kaç Gün Kalmalıdır?
Hastaların yapısına, hastalığına ve durumuna göre farklı sondalar takılmaktadır. Hastalara takılan normal sondalar hastada en az 3 günde bir mutlaka değiştirilmelidir. Çünkü bu işlemin gerçekleştirilmesi hastanın sağlık açısından büyük önem taşımaktadır. Hastalara uygulanan en uzun ömürlü kalıcı sondalar silikonlu foley sondalardır. Bu sondalar bile hastada herhangi bir enfeksiyon gelişmemesi için en fazla 21 günde bir değiştirilmesi gerekmektedir.
Hastalara Takılan Sonda Neden Koku Yapar?
Genellikle meydana gelen bu kokunun kaynağı asemptomatik bakteriüri’nin neden olduğu idrar kokusundan meydana gelmektedir. Meydana gelen bu koku antibiyotiklerle tedavi edilemez.